Roman p.b.m.

voor werkkleding en werkschoenen

Emma

Historie

De Nederlandse Staatsmijnen (DSM) zijn in het verleden diverse initiatieven gestart om voormalige mijnwerkers aan geschikt alternatief werk te helpen. Een gespecialiseerde schoenenfabriek, die zich toelegt op het repareren – en later ook fabriceren – van stevige en extra ondersteunende schoenen voor mijnwerkers, is één van deze initiatieven. Vandaag de dag wordt Emma Safety Footwear niet alleen door mijnwerkers gedragen, maar door harde werkers over de hele wereld. In elk branche of beroep waar normale schoenen het afleggen, is er altijd een Emma schoen die de uitdaging wél aankan.

Vakmanschap

Emma schoenen zijn gemaakt voor intensief gebruik. Het soepele volnerf leer heeft een perfecte pasvorm die zorgt voor optimaal draagcomfort. Elke huid wordt zeer grondig geïnspecteerd en alleen de allerbeste delen worden gebruikt. Zelfs bij een minimale beschadiging wordt het leer niet meer gebruikt. Hand-oog-coördinatie is misschien wel de belangrijkste vaardigheid bij de productie van de schoenen. Het handmatige naai- en stikwerk vereist een vaste hand. Emma schoenen zijn meervoudig gestikt, zodat ze lang meegaan en al die tijd comfortabel blijven. Emma experimenteert continu met nieuwe materialen en patronen om steeds weer hun producten te optimaliseren en te verbeteren.

Veiligheid

De Europese veiligheidsnorm is wel het minste waar Emma schoenen aan moeten voldoen;  de eigen veiligheidseisen gaan meestal nog een stuk verder. De schoenen worden getest en gecertificeerd door de Nederlandse en Duitse TÜV Rheinland en het Britse SATRA instituut, maar het belangrijkste zijn de extreme testen die Emma zelf uitvoerd.

Er is zelfs een hele reeks eigen testen ontwikkeld, waarbij worden de schoenen buiten¬ gewoon intensief gebruikt en misbruikt. Pas als een schoen alle testen heeft doorstaan, is hij klaar om gedragen te worden.

Deken Brantsstraat 14

NL-5711 AH Someren

arnold@roman.nl
06-23 497 712