Roman p.b.m.

voor werkkleding en werkschoenen

Opgelet! Controle op ‘gevaarlijke steunzolen’

Wie de zool in zijn veiligheidsschoen vervangt door zijn eigen steunzool loopt tal van risico’s.


Zo’n zool verstoort mogelijk de antistatische eigenschappen van de schoen. Riskant dus voor werknemers die te maken hebben met (statische) elektriciteit. Die wanen zich ten onrechte beschermd door hun schoen. Maar dat is niet alles. Veiligheidsschoenen zijn vaak voorzien van een stalen neus. Die neus beschermt de tenen, maar als die neus helemaal wordt opgevuld door een zool, is er te weinig teenruimte. Ook dat gaat ten koste van de beschermende werking. Daar komt nog bij dat steunzolen vaak niet goed zijn voor de slijtweerstand, vochtopname en vochtafgifte. Geen wonder dat de wetgever dit probleem heeft aangepakt en in toenemende mate actief controles uitvoert.                 

Let op nieuwe wetgeving!

Sinds 2011 is de norm EN-ISO 20345 gewijzigd. Ook al maakt de medewerker gebruik van een gecertificeerde veiligheidsschoen en ook al is zijn steunzool afkomstig van een podotherapeut of erkende podoloog, dan nog voldoet de werkgever niet per definitie aan de wet. Ook de combinatie – schoen en steunzool – moet namelijk zijn gecertificeerd. Emma Safety Footwear vond een oplossing om ook aan díe eis te voldoen.

“Safety for Everybody”. Zo luidt de slogan van Emma Safety Footwear.  Naast de standaard collectie veiligheidsschoenen biedt Emma ook een complete range met (semi-)orthopedische oplossingen.  Daardoor is er voor iedereen een Emma gecertificeerde veiligheidsschoen. Oók voor die circa 10.000 mensen in Nederland die zijn aangewezen op een volledig gecertificeerde orthopedische veiligheidsschoen volgens de Europese norm EN ISO 20345:2011. “Safety for Everybody” betekent bij Emma iederéén!

Deken Brantsstraat 14

NL-5711 AH Someren

arnold@roman.nl
06-23 497 712