Roman p.b.m.

voor werkkleding en werkschoenen

Wasvoorschrift

Volg altijd het wasvoorschrift op het label in de kleding.


Kleding bij voorkeur de 1e keer koud wassen. Dit voorkomt of vermindert eventuele krimp. 
Ook blijft de kleur van de kleding ook langer goed.


Normaal programma: Een wastobbe zonder streepje eronder geeft aan dat je het kledingstuk dient te wassen op de witte was (niet kreukherstellende artikelen), mits gewassen op de juiste maximum temperatuur.


Anti-kreuk programma: Een wastobbe met een streepje geeft aan dat je het kledingstuk kan wassen op de synthetische was (anti-kreukprogramma), mits gewassen op de juiste maximum temperatuur.


Wol-programma: Een wastobbe met twee streepjes geeft aan dat je het kledingstuk kan wassen op wolwas, mits gewassen op de juiste maximum temperatuur.


Handwas. Het is belangrijk dat je hiervoor een wasmiddel gebruikt dat snel en vojjedig oplost. Laat het artikel niet te lang in het sop staan, in verband met het mogelijk uitlopen van de kleur.


Niet wassen. Eventueel afsponzen mogelijk. Test dit op een onzichtbare plaats van het kledingstukDrogen bij normale temperatuur


Drogen bij lage temperatuur


Niet met de droogmachine drogen.Heet strijken (max. 200  °C)


Matig strijken (max. 150 °C)


Warm strijken (max. 110 °C)


Niet strijken


Chloorbleek mogelijk


Chloorbleek niet mogelijk

Chemisch reinigen: Deze letters zijn bedoeld voor chemisch reinigen. Ze geven aanwijzingen welk oplosmiddel gebruikt dient te worden om het kledingstuk te reinigen. Indien er balkjes onder de letters staan, geld er een beperking in de mechanische belasting, de vochtigheidsgraad en de temperatuur.


Bron : Wikipedia

Deken Brantsstraat 14

NL-5711 AH Someren

arnold@roman.nl
06-23 497 712