Roman p.b.m.

voor werkkleding en werkschoenen

Zweetvoeten

Transpirerende voeten in veiligheidsschoenen.

Wat kan men hieraan doen ?

Een definitieve oplossing is helaas vaak niet voorhanden, aangezien transpiratie niet voorkomen kan worden. Uiteraard speelt de kwaliteit van de schoen hierbij wel een rol, met andere woorden: in de ene schoen zal men hier vaker last hebben dan bij een andere schoen afhankelijk van de intensiteit waarmee de schoen wordt gedragen en de opname capaciteit van het toegepaste voeringmateriaal van de schoen. Tijdens de arbeid is de kans op het last hebben van zweetvoeten uiteraard groter dan in andere omstandigheden. Ook dit is weer sterk afhankelijk van het omgevingsklimaat waarin gewerkt wordt. Denk hierbij aan zittend of staand werk en de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. De keuze van het type schoen is dus belangrijk. Afhankelijk van de werkomgeving kunnen we samen met u een schoen adviseren waarbij het maximale aan ventilatie wordt gehaald
Wel kunnen de symptomen van zweetvoeten bestreden worden, immers men krijgt last van zweetvoeten indien de sok en de schoen zijn verzadigd met vocht. Het is dan zaak om het punt van verzadiging uit te stellen. Dit wordt bereikt door:

Dagelijks wisselen van sokken of als nodig meerdere keren per dag.
Sokken niet in de wasverzachter.
Twee paar schoenen in gebruik te nemen en deze afwisselend dragen, hierdoor krijgt de schoen gelegenheid om het opgenomen vocht ook weer uit te ademen.
Losse inlegzolen gebruiken en deze dagelijks wisselen. En op tijd vervangen

Met deze persoonlijke zorg zullen de gevolgen van zweetvoeten sterk kunnen worden onderdrukt, echter transpiratie op zich is moeilijk te vermijden.

 


Deken Brantsstraat 14

NL-5711 AH Someren

arnold@roman.nl
06-23 497 712